Fyra dåliga vanor som ger dig låg självkänsla

Visst kan du öka din självkänsla, men för att behålla en hög självkänsla på lång sikt behöver du goda självkänsla-vanor. Gör dig av med alla dåliga vanor som drar ner din självkänsla!

Fyra dåliga vanor att undvika:

1.      Att lyssna på negativ musik. Musik har stor inverkan på oss (varför skulle vi annars lyssna på musik?) När du lyssnar på låtar med negativa texter hjärntvättar du dig själv med negativa tankar. För att hålla din självkänsla uppe bör du undvika musik som handlar om ensamhet, rädsla, obesvarad kärlek, hat osv.

2.      Att ”utsätta dig för” negativ media. Musik är inte det enda som kan hjärntvätta dig. Det som du ser på TV, hör på radion eller läser i tidningen påverkar också dina tankar och din sinnesstämmning. Om det mesta som du lyssnar och tittar på är fullt av negativa budskap kommer dina tankar med största sannolikhet också att vara negativa. Om du har som vana att tänka negativt i allmänhet är du mer benägen att tänka negativt om dig själv i synnerhet. Se till att du enbart lyssnar och tittar på media som får dig att känna dig som en fantastisk människa.

3.      Att omge dig av energi-tjuvar. Energi-tjuvar är de personer som drar energi från dig. De kan vara vänner, bekanta, familj, släktingar eller kolleger som får dig att känna dig irriterad, trött, arg eller till och med deprimerad. För att skydda dig själv från låg självkänsla ska du undvika sådana personer. Se till att du enbart har människor  omkring dig som får dig att känna dig glad, inspirerad, avslappnad och full av energi.

4.      Att ha en ohälsosam livsstil. Om du inte tar hand om din kropp talar du om för dig själv att du inte är värdefull nog att bli omhändertagen. För att odla en hög självkänsla ska du naturligtvis berätta för dig själv att du ÄR värdefull. Ät näringsrikt, motionera regelbundet, sov ordentligt och undvid stress. Desto bättre fysisk hälsa du har, desto lättare kommer det att bli att behålla en god mental hälsa med hög självkänsla.

This entry was posted in Låg självkänsla, Tips och verktyg för att öka din självkänsla and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Fyra dåliga vanor som ger dig låg självkänsla

 1. Margaretha says:

  Energitjuvar är den vänliga och hjälpsamma människans gissel.
  De stjäl inte bara av din självkänsla, utan också av din tid, din kraft och din egen energi.
  De borde ha en liten varningsskylt på sig, så att vi hinner mobilisera upp vårt inre motstånd till tjuveriet, när vi möter dem. En vänlig men bestämd attack med vår egna positiva energi mot dessa människor kan avväpna dem – tillfälligt. I alla fall ska vi vara vakna nog att inte färgas av dem om de inte går att undvika i vår närhet som i familjen, släkten eller bland grannarna etc. Men de behöver själva stöd för sin urusla självkänsla.

 2. Eva Karlsson says:

  Det svåraste att undvika är energi-tjuvarna! Nu när jag läste det här insåg jag hur många energi-tjuvar jag har i mitt liv som drar ner min självkänsla. Jag kom också på att jag ofta lyssnar på negativa låtar när jag är ute på promenad. Det ska jag genast sluta med! Tack för att du hjälper mig att öka min självkänsla!

 3. free movies online says:

  Tack, trevligt jobb! Detta var saker jag var tvungen att ha.

 4. appliance repair Orange County says:

  Jag ville bara göra en snabb kommentar säga att jag är glad att jag hittade din blogg. Tack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>